עיצוב מטבח במשרד

מטבח במשרדים לא מיועד לבישול, לרוב מטבח במשרד יהיה המקום בו העבדים אוכלים יחד את ה TAKE AWAY שהוזמן מאחת המסעדות הקרובות. לכן תכנון המטבח יהיה שונה מזה של בית/ דירה.

אנחנו בסטודיו מאמינים שהאווירה הנכונה ביותר למטבח משרדי היא אווירה של בית קפה שכונתי: מקום מפגש מהנה ונינוח, מקום שיהיה גם אזור גיבוש ומפגש בין העובדים, גם מקום לברוח אליו ולעבוד קצת בשקט, גם מקום לישיבות קטנות וסיעורי מוחות על קפה ועוגיה, וגם מקום לנוח ולהרגע באמצע יום עבודה.

גם במשרד סולידי ורגוע יחסית, נשלב אלמנטים צבעוניים, ביתיים, קלים ונעימים כאשר מדובר במטבח.

עיצוב מטבח לפי פרוגרמה:

שלב ראשון בתכנון יהיה לדבר עם האחראי/ת על התפעול השוטף של המטבח. צריך לשמוע איפה מוחבאות העוגיות הבאמת טעימות, אילו סוגי פינוקים מוגשים לעובדים במהלך היום, הרגלי האכילה של העובדים - כמה אוכלים במשרד בעת ובעונה אחת, כמה אוכל מכינים במשרד וכמה מגיע מבחוץ, האם העובדים אוהבים לשבת בשולחן אבירים ענק או בקבוצות קטנות, כמה מיקרואים, מקררים, טוסטרים, מתקני מים וקפה במטבח וכו..

כשיש לנו "רשימת מכולת" מסודרת התכנון הופך להרבה יותר נגיש וקל, ובעיקר מאפשר לתכנן משרד ש"תפור" על החברה ככל שניתן.

אנחנו אוהבים גם להגיע בשעות הצהרים ולצפות בהתנהלות במטבח. זה מאוד יעזור לנו להבין מהם הצרכים של צוות העובדים.

אחסון במטבח:

ערימות של כלים חד פעמיים, כל הכלים ה"חגיגיים" לישיבות בורד ולישיבות הנהלה, קערות ומגשים נאחסן בארונות נמוכים. צריך גם לבדוק בקשר לנעילה- במשרדים רבים חייבים לפחות ארון אחד עם נעילה.

עבוד הסכום יש לייצר מגירות מתאימות - ואפילו כשמדובר בסכום חד פעמי נעים ונחמד לקחת אותו ממגירה עם סכומון ממש כמו בבית. 

נשנושים, קפה תה סוכר וכו' כדאי לתלות במדפים פתוחים לאורך השיש. יש יותר סיכוי שעובד שמכין קפה יחזיר את צנצנת הקפה למקום כאשר מדובר במדף פתוח ולא בארון סגור.

 

חימום אוכל והכנת קפה:

אזורים חשובים במטבח הם אזור חימום האוכל ואזור הכנת הקפה. כאשר מדובר בהרבה עובדים, ברגעים מסויימים ביום יהיה הרבה לחץ ליד המיקרוגלים וליד אזורי הכנת הקפה. במידה ומחזיקים כמה מיקרוגלים/תמי 4 באותו מטבח, המלצתינו החמה היא לא לרכז אותם יחד, אלא לפזר אותם בנקודות שונות במטבח. בהרבה מקומות אמנם מחזיקים כמה וכמה מיקרוגלים אבל בגלל שכולם באותו מקום נוצר לחץ ועומס בפינה ולא ניתן לנצל אום בצורה יעילה. ( וביננו - תור בשביל כוס מים לא יתרום לתחושה הבייתית והנעימה אליה אנחנו חותרים:) כדאי גם לייצר כמה שיותר מקומות עם משטחי עבודה. במידה והחלל והתקציב מאפשרים זאת, כדאי לתכנן בר שישמש גם לישיבה וגם כמשטח עבודה נוסף. הבר הוא רהיט מגניב ונוח שמשרה אווירה נעימה כמו בבית קפה. ניתן אף לשלב בו נקודות חשמל לעבודה עם לפטופ, אבל זה כבר לפוסט הבא ...

הישיבה:

בחזרה למקומות הישיבה בזמן ארוחת הצהריים: יש אינספור אפשרויות לשולחנות אוכל. במקרים מסוימים נעדיף שולחנות עגולים עם מספר מועט של מקומות ישיבה ובמקרים אחרים נעדיף שולחנות אוכל ארוכים,  כמובן שהשיקולים תלויים בקונספט העיצובי של המשרד ובכמות העובדים. אם ממשיכים בקו של בית הקפה השכונתי שלנו, אנחנו מאמינים שכדאי לייצר מקומות ישיבה מכמה שיותר סוגים - במשרד רב עובדים סביר להניח שיש כאלו המעדיפים ישיבה ליד בר, ויש כאלו שיעדיפו שולחנות נמוכים וכאלו שמחפשים ספה רכה. נחמד לייצר מגוון מקומות ישיבה כך שכל עובד יוכל למצוא את הפינה המתאימה לו ברגעים השונים של היום.

בעיצוב המטבח של חברת אנג'יסופט המונה צוות רחב של עובדים שילבנו ספסלי OSB ארוכים לאורך הקירות שמולם שולחנות קטנים וכיסאות, יחד עם שולחנות פיקניק ארוכים במרכז החדר. בחרנו בשולחנות פיקניק שהם חסכוניים במקום והשתלבו יפה עם הסגנון התעשייתי של המשרד ובנינו את הספסלים בשתי מדרגות כך שיאפשרו ישיבה (מעין "אמפי"), במטבח מקומות ישיבה רבים המתאימים לכינוס משותף של כל החברה להרמות כוסית, הרצאות חברה וכו'. בנוסף, בגלל גודלו של המשרד, הוספנו עוד שני מטבחים נוספים המשמשים בעיקר להכנת קפה ונשנושים.

 


בעיצוב משרד GETT שילבנו שולחנות בר לשמונה איש, כורסאות דיינר רכות, שולחנות עגולים וכן מקומות ישיבה לאורך בר המשמש גם מקום להגשת "פינוקים" במהלך היום ובעיקר (מנסיון...) מגשי אוכל מגוונים ועשירים לעובדים החרוצים שנשארים לעבוד אחרי שבע בערב..


הכי כיף לנו לחזור למשרד שעיצבנו, ככה סתם באמצע היום (לא בשעת הארוחה), ולראות את המטבח שוקק חיים ופעיל-

עובד שיושב על הבר עם אוזניות ולפטופ ומפצח בעייה חשובה במיוחד,

קבוצה של כמה עובדים סביב שולחן עגול שעושים סיעור מוחות על קפה ועוגיה

ושני עובדים שעצרו רגע לקפה ומחליפים חוויות מסופ"ש האחרון. 

בתיאבון :)

 




למשרדים מעוצבים

עיצוב משרדים לחברת גט,  1800 מ"ר ממעטפת
עיצוב משרדים לחברת בטאמ- 600 מ"ר ממעטפת
עיצוב משרדים לחברת אנג'יסופט - 1800 מ"ר ממעטפת
עיצוב משרדים לחברת דאטורמה- פרויקט המשך
עיצוב משרדים לחברת פרסום מנצ' - 350 מ"ר שיפוץ
עיצוב משרדים לחברת טאנדמוויז - עיצוב פנים של 80 מ"ר
עיצוב משרדים לחברת דאטורמה - שיפוץ של 900 מ"ר
עיצוב משרדים לחברת ISI
עיצוב משרדים לחברת אופטימוב

השארת תגובה